Oradea cumpara tramvaie de la Astra Vagoane Calatori

Primaria Oradea si Astra Vagoane Calatori au semnat contractul pentru livrarea a 10 tramvaie noi. Acestea vor fi proiectate special pentru Oradea, iar contractul se ridica la valoarea de 19 milioane de euro. Fondurile nerambursabile sunt de 98% – respectiv 87 milioane lei.

Anuntul a fost facut de catre Primaria Oradea si, potrivit acesteia, a fost semnat si contractul prin care suma este acoperita din fonduri europene.

“Obiectul acestui contract este achizitia a 10 tramvaie noi, fiecare cu 160 de locuri, eficiente din punct de vedere energetic, dotate cu un sistem de recuperare a energiei, cu aer conditionat, dar si cu un loc pentru persoanele cu dizabilitati”, a precizat Primaria Oradea.

Contractul derulat prin Programul Operational Regional 2014-2020 a fost semnat si de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, dar si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

“Modernizarea parcului de tramvaie e un proiect foarte important care, alaturi de cel privind extinderea retelei cu noua linie de tramvai care va lega cartierul Nufarul de Calea Aradului, va asigura o mai buna functionare a transportului public oradean”, a declarat, primarul Ilie Bolojan.

Potrivit contractului semnat cu producatorul aradean de material rulant, primele patru tramvaie vor fi livrate in luna octombrie a anului 2019 iar celelalte sase in cursul anului 2020.

Primaria mai anunta si ca in prezent se afla in faza de precontractare contractul de finantare privind modernizarea parcului de tramvaie din municipiul Oradea – etapa a- II-a, care presupune achizitia a inca 10 tramvaie noi.

Banii ar urma sa fie alocati prin Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritara 4 – „Sprijinirea dezvoltarii urbane”, Prioritatea de investitii 4.1, Mobilitatea Urbana Durabila. Valoarea celei de a doua etape este similara cu prima, de peste 88 milioane lei, din care valoarea nerambursabila este de 98% .