joi, iunie 1, 2023
spot_img

VIDEO Pregătiri și antrenamente la Oradea pentru Campionatul European al Vatmanilor

La Oradea municipalitatea se pregătește, iar angajații OTL se antrenează pentru Campionatul European al Vatmanilor.

După ce competiția a fost suspendată din 2019, când a avut loc ultima ediție, din cauza crizei sanitare, în această vară ea se va desfășura în orașul din vestul României, iar Club Feroviar este partener media.

Faptul că circulația tramvaielor este întreruptă prin Centrul Civic din Oradea face ca Piața Unirii să fie un poligon perfect de concurs, notează jurnaliștii de la Bihor Online. „Vor fi șase probe în concurs. Prima e de frânare: tramvaiul vine cu viteza de 25 km/oră și trebuie să frâneze la punct fix. Va fi apoi proba de biliard, unde tramvaiul va lovi un tac, care va lovi o bilă albă, la rândul său. Pe tabla de biliard sunt înscrise mai multe valori, acolo unde se oprește bila, acela va fi punctajul acumulat de echipă. Alte probe sunt stingerea unui incendiu contra cronometru, oprirea cu ușa 3 la punct fix, proba de gabarit – manevrarea tramvaiului astfel încât să nu doboare manechinul plasat foarte aproape, în gabarit, dar și tradiționala probă de popice cu tramvaiul”, a declarat Marius Nicoruț, director tehnic al OTL SA.

Echipa Oradiei în concurs va fi stabilită în urma unui concurs intern, între doritori.Campionatul European al Vatmanilor începe pe 3 iunie la Oradea

Concursul de la Oradea va avea loc începând cu data de 3 iunie 2023 în centrul orașului și e de așteptat să adune la start echipe din toată Europa. „Chiar dacă ideea TRAM-EM (Campionatul European al Vatmanilor) rămâne întotdeauna aceeași – își capătă propria față în fiecare oraș. Împreună cu gazda respectivă, proiectăm un eveniment foarte distinctiv. Campionatele de două zile includ: drumuri de antrenament și tur de oraș, seara șoferilor, competiții, ceremonie de premiere. Opțional: petrecere de bun venit, ateliere, întâlniri, prezentare echipă, program cultural”, se arată pe pagina organizatorului.

Ultimele Articole