Oradea atribuie contractul pentru tramvaiele second-hand

Tramvai Tatra KT4D achizitionat in 2017 din Berlin, circula in prezent in Oradea

Societatea de transport public Oradea Transport Local (OTL) a atribuit companiei germane Reprocs un contract in valoare de 625 mii euro (2,91 milioane lei) pentru furnizarea celor 20 de tramvaie second-hand.

Licitatia a fost organizata in procedura deschisa, iar criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut.

Reamintim ca Oradea a mai achizitionat in 2017, zece astfel de tramvaie, model Tatra KT4D. In consecinta, acesta fiind si singurul model pe care OTL il dorea, era de asteptat sa fie atribuit contractul aceleiasi companii. Primele 10 tramvaie au fost achizitionate la pretul de 35.000 euro bucata, cu transportul inclus.

„Cele 20 de tramvaie pe care ne-am inteles sa ni le dea vor mai rula in Berlin pana in 2019. Starea lor tehnica e buna spre foarte buna”, preciza, in martie 2018, directorul OTL, Viorel Pop.

Reamintim, de asemenea, ca in februarie 2018, Consiliul Local din Oradea a aprobat cumpararea a 20 de tramvaie noi. Valoarea totala a vehiculelor este estimata la 32 de milioane de euro. Tramvaiele vor fi achizitionate in doua etape (cate 10 tramvaie in fiecare etapa).

Pentru prima etapa licitatia s-a incheiat, Oradea primind o singura oferta, de la producatorul roman de material rulant Astra Vagoane Calatori. Oferta primita pentru furnizarea de tramvaie noi este in curs de evaluare.