spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

Transportul feroviar trece duminică dimineață la Ora Europei Orientale. Ce se întâmplă cu trenurile

Transportul feroviar de călători trece duminică dimineață la Ora Europei Orientale, iar ora 4,00 va deveni ora 3,00, ceea ce va produce unele modificări în circulația trenurilor.

Ora Europei Orientale

În noaptea 26/27 octombrie 2019, când ora 4,00 devine ora 3,00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4,00 vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4,00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație, a precizat CFR Călători, într-un comunicat de presă dat publicității miercuri.

Și țările vecine trec la Ora Europei Orientale

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora oficială de iarnă se face în aceeaşi zi de 27 octombrie 2019, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Înainte de efectuarea călătoriei, CFR îi roagă pe toți pasagerii să se asigure că au bilet, pentru evitarea taxării suplimentare în tren corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să sune la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului din stații.

Ultimele Articole