spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Se trece la ora de iarnă în transportul feroviar. Întârzieri de 61 de ore într-o singură noapte

În noaptea de sâmbătă spre duminică, se trece la ora de iarnă în transportul feroviar, ora 4.00 devenind ora 3.00. Din această cauză, într-o singură noapte trenurile de călători vor staționa suplimentar, în total, 61 de ore.

În noaptea de 30/31 octombrie 2021 trenurile de călători şi marfă vor fi îndrumate din staţiile de formare, conform orei oficiale de vară până la ora 4.00, care devine ora 3.00, a anunțat vineri Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, pe contul său de Facebook.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs – de regulă prima staţie cu oprire utilizată de călători, evitându-se opriri în staţiile intermediare -, şi vor pleca după noua oră a Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00 (care devine ora 3.00) şi care au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală vor circula până la destinaţie. Trenurile de marfă aflate în circulaţie după ora 4.00 (care devine ora 3.00) îşi vor continua mersul până la staţia finală.

Deoarece şi în ţările vecine trecerea la ora oficială a Europei Orientale are loc în aceeaşi zi, 31 octombrie 2021, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, fosta Iugoslavie, Ucraina şi Bulgaria trenurile vor circula după mersul de tren în vigoare.64 de trenuri, afectate de trecerea la ora de iarnă în transportul feroviar

Concret, pe raza a șapte sucursale regionale de cale ferată, 64 de trenuri de călători (51 aparținând CFR Călători şi 13 ale operatorilor privaţi) vor fi afectate de schimbarea orei, după cum urmează:

  • 34 de trenuri aşteaptă la îndrumare;
  • 29 de trenuri – aşteaptă în parcurs;
  • 1 tren circulă până la staţia finală după ora de vară.

La nivel naţional, cele 64 de trenuri care aparţin tuturor operatorilor de transport feroviar de călători. vor staţiona 3.660 de minute (61 de ore) pentru trecerea la ora oficială de iarnă.

Ora Europei Orientale este valabilă până în ziua de 27 martie 2022, ora 3.00.

Ultimele Articole