spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Operatorul suedez Green Cargo cumpara locomotive romanesti

Operatorul suedez de transport feroviar de marfa Green Cargo si compania romaneasca Softronic au semnat un acord pentru achizitia a doua locomotive Transmontana Co-Co, ce pot tracta trenuri de pana la 3 000 de tone, sau de trei ori puterea de tractiune a unei locomotive conventionale RC. Noile vehicule ar trebui livrate pana in vara lui 2018.
„Am decis sa analizam mai multe locomotive si vagoane ca parte a strategiei noastre cu privire la flota de vehicule. Primele vehicule care vor fi evaluate sunt doua locomotive Transmontana Co-Co care vor permite crearea unor solutii logistice mai eficiente, indeosebi pentru transporturile mai grele”, a declarat Presedintele Green Cargo, Jan Kilström.
Osiile Co-CO sunt echipate cu un transformator bi-sistem de 25 kV 50 Hz si 15 kV si 16 2/3 Hz ce alimenteaza sase motoare de tractiune asincrone, dezvoltand o putere totala de 6600 kW capabile sa atinga viteze de 200 km/h.
Strategia privind flota Green Cargo include nu numai cresterea capacitatii si a sigurantei, dar si reducerea costurilor transportului de marfa pentru clientii companiei.
„Pe langa puterea de tractiune superioara, locomotivele sunt moderne si sunt dotate cu un sistem electric de franare automat si optimizat. Aceste locomotive vor fi optimizate pentru a reduce consumul de energie pe cat posibil folosind date topografice si de ruta”, a declarat Markus Gardbring, Director Active, Green Cargo.
Green Cargo detine o flota de material rulant de 400 de locomotive si 5 000 de vagoane si opereaza 400 de trenuri de marfa pe zi in Suedia, echivalentul a aprox. 10 000 de camioane, sau a unui convoi de camioane lung de peste 300 de km.
Operatorul ofera servicii door-to-door pe o retea care se intinde in intreaga Suedie, iar, prin partenerii companiei, are acces la sute de locatii din intreaga Europa.

Ultimele Articole