luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Operatorul național ceh ČD acordă Skoda Transportation un contract de rame de peste 300 milioane euro

Operatorul național ceh, ČD, a semnat un acord-cadru cu Škoda Transportation și Škoda Vagonka care acoperă furnizarea a până la 60 de unități electrice regionale RegioPanter cu o valoare potențială de aproape 9,6 miliarde coroane cehe (1,72 miliarde lei). O altă ofertă a fost depusă.

Trenul Regiopanter

Comenzile ferme vor fi plasate pe măsură ce finanțarea este asigurată de operator. Se așteaptă ca 29 de unități să fie livrate în regiunea Moravskoslezský începând cu 2023, cu 27 de unități pentru zona Olomouc după ce vor fi obținute acorduri cu autoritatea regională.

Președintele ČD, Václav Nebeský, a declarat că ramele de trei vagoane, atingând 160 de kilometri la oră, vor oferi pasagerilor confort sporit, accesibilitate și siguranță. Vor avea aproape 240 de locuri în două clase, cu aer condiționat, sisteme audiovizuale de informare a pasagerilor, prize USB, Wi-Fi, CCTV și ETCS.

„Produsele noastre RegioPanters reprezintă o nouă eră modernă a călătoriilor”, a declarat președintele Škoda Transportation, Petr Brzezina, la momentul anunțării acordului la 13 noiembrie. Acestea sunt în prezent în producție. Aceste trenuri de ultimă generație transportă pasageri nu numai în majoritatea regiunilor din Republica Cehă, ci și în Slovacia și în curând în Letonia”.

ČD a atribuit companiei cehe TRATEC-CS un contract cadru de 700 milioane coroane pentru renovarea a până la 52 de vagoane Bdmtee, cu o comandă fermă pentru 16 vagoane destinate utilizării în regiunea Pardubice. (D.C.)

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole