spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Operatorii dau o “bila alba” ministrului Transporturilor, Lucian Sova, pentru implicarea in sectorul feroviar

Organizatia Patronala a Societatilor Feroviare Private din Romania (OPSFPR), reprezentata de presedintele sau, Ion Garoseanu a punctat pozitiv implicarea ministrului Transporturilor, Lucian Sova, pentru dezvoltarea echitabila a sistemului de transport pe calea ferata, in Romania.

“In numele asociatiei pe care o reprezint, apreciez faptul ca actualul ministru al Transporturilor a fost impartial si receptiv fata de problemele cu care se confrunta operatorii privati si a sprijinit demersurile noastre pentru dezvoltarea unui transport feroviar mai eficient. Apreciem ca a reusit sa consolideze dialogul intre factorii de decizie si reprezentantii industriei feroviare in scopul dezvoltarii unui transport integrat si competitiv”, a declarat Ion Garoseanu.

In plus, organizatia a salutat pozitiv implicarea ministrului Sova in dezvoltarea unui dialog consecvent intre transportatorii feroviari privati de marfa si operatorul national, precum si implicarea in stabilirea unui plan de actiune pe termen mediu si lung, pentru eficientizarea acestui important segment al economiei nationale.

Dupa cum bine stim, transportul de marfa pe calea ferata nu a mai fost, de peste un deceniu, un subiect important pe agenda multor demitari perindati prin Ministerul Transporturilor.

Si motivele care vin sa intareasca afirmatia sunt destule. Dintre acestea, amintim aplicarea unui TUI extrem de mare in raport cu taxele impuse transportatorilor rutieri sau accize pe motorina aplicate in momente cand poate acest sistem de transport ecologic ar fi putut fi scutit de acestea.

Viteza de circulatie extrem de redusa si slaba capacitate a caii ferate au dus, oarecum, la ineficienta acestui segment al transporturilor.

In consecinta, operatorii privati, prin vocea presedintelui organizatiei, apreciaza atitudinea pozitiva a actualului ministru al Transporturilor fata de solicitarile formulate de acestia, precum si disponibilitatea fata de un dialog echitabil.

“Experienta ministrului Lucian Sova a contribuit la realizarea unor actiuni importante pentru atingerea obiectivelor din agenda transportului de marfa”, adauga Garoseanu.

“Implicarea activa a actualului sef al Transporturilor ne-a ajutat, deopotriva, sa stabilim o mai buna colaborare intre companii, colaborare care speram ca se va intensifica in interesul evolutiei sistemului feroviar”, a apreciaza presedintele OPSFPR.

Organizatia spera sa se continue aceasta politica a Ministerului si in perioada urmatoare, dupa plecarea ministrului Sova de la conducerea Transporturilor.

Ultimele Articole