spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Poliția a desfășurat operațiunea Atenție la Tren! Câte permise de conducere au fost ridicate

Poliţia Română, prin Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi, a organizat în zilele de marţi, 2 martie, şi joi, 4 martie, operațiunea Atenţie la Tren!, pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

operațiunea Atenţie la Tren Acțiunea Atenție la Tren

Peste 600 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti, ca urmare a neregulilor constatate în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În activităţi au fost angrenaţi aproape 1.800 de poliţişti. Au fost făcute controale în zona a 595 de treceri la nivel cu calea ferată, au fost oprite pentru verificări 10.124 de autovehicule, fiind constatate 31 de infracţiuni, dintre care 21 la regimul rutier. Pentru alte abateri, au fost aplicate 8.116 sancţiuni contravenţionale (6.296 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, dintre care 1.068 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 509 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 şi 234 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative).

Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 2,3 milioane de lei. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 604 permise de conducere, retrase 172 de certificate de înmatriculare şi dispuse șase imobilizări.

Operațiunea Atenţie la Tren! la Iași. Au fost reținute 63 de permise

La Iași, polițiștii au făcut o ”captură” semnificativă de permise – peste 10% din valoarea înregistrată la nivel național.

”În zilele de 2 şi 4 martie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, împreună cu cei din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi, au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse la trecerile la nivel cu calea ferată. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 448 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 180.520 de lei, dintre care 67 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 381 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reţinute 63 de permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare”, au comunicat reprezentanţii Poliţiei Iaşi, citați de Ziarul de Iași. (A.B.)

Ultimele Articole