spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Olguța Vasilescu i-a cerut lui Grindeanu spitalul CFR Craiova

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, spune că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu ar fi înțeles că Ministerul Transporturilor nu are experiența necesară administrării spitalului CFR din localitate. Ea acuză lipsa unui răspuns al ministerului și absența investițiilor de-a lungul anilor. Ca urmare, Olguța Vasilescu i-a cerut lui Grindeanu spitalul CFR.

Edilul Olguța Vasilescu a declarat zilele trecute, în ședința CL Craiova, că doar prin preluarea de către municipalitate se poate trece la investiții în renovarea clădirii și în achiziția de aparatură medicală.

„Nu este prima oară când cerem ca Spitalul Căi Ferate să fie dat în administrarea noastră. Am mai făcut odată o solicitare, prin 2015, și nu ni s-a aprobat. Am discutat și anul acesta cu ministrul Transporturilor și a înțeles că aceasta nu este o situație pe care să o gestioneze ministerul, mă refer la un spital, pe când noi aveam deja experiență cu cele trei spitale din subordine. Dacă se aprobă trecerea spitalului la noi, va trebui să facem investiții masive în clădire și aparatură“, a afirmat Olguța Vasilescu.

Vasilescu i-a cerut lui Grindeanu spitalul CFR

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a cerut Ministerului Transporturilor să-i dea în administrare Spitalul CFR. Solicitarea de transmitere din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al municipiului Craiova și administrarea Consiliului Local al municipiului Craiova, a imobilului Spital Clinic CF Craiova și a terenului aferent acestuia, au fost subiectele discutate la Consiliul Local în ședința de joi.

„Solicitărea privind preluarea în domeniul public al municipiului Craiova şi administrarea Consilului Local al Municipiului Craiova vine ca o soluţie de eficientizare, dar şi de asigurare a transparenţei decizionale. Descentralizarea este principala metodă prin care deciziile referitoare la asistenţa medicală dintr-o comunitate sunt iniţiate de către membrii acesteia, asigurându-se în acest fel comunităţii un rol de modelare a serviciilor medicale, conform intereselor şi dorinţelor membrilor acesteia.

Un alt obiectiv urmărit prin descentralizare este facilitarea atragerii în sistem a fondurilor externe suplimentare fiindcă autorităţile locale sunt instiituţiile care pot susţine proiectele pentru atragerea de fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii şi creşterea calităţii serviciilor medicale, proiecte de care sistemul medical românesc are urgentă nevoie astăzi“, se arată în hotărâre.

Ultimele Articole