spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

Oleksandr Kamîșin își dă demisia de la vârful Ukralizniția

La câteva zile după ce a anunțat intenția de a înființa o sucursală europeană de transport de marfă pentru Căile Ferate Ucrainene, CEO-ul companiei, Oleksandr Kamîșin își dă demisia din fruntea căilor ferate ucrainene. Retragerea sa vine pe de altă parte la câteva zile după vizita făcută la Kiev cu un tren de către președintele Statelor Unite, Joe Biden.
Cu propriile sale cuvinte, Kamîșin a spus că a făcut acest lucru pentru a se concentra pe deschiderea unui „oficiu de integrare euro al UZ”. Kamîșin și-a anunțat demisia prin intermediul contului său de Twitter. El a menționat că demisia a fost deja convenită cu Oleksandr Kubrakov, vicepremierul pentru restaurarea Ucrainei. În plus, Kamîșin a explicat că pentru a deschide biroul european al UZ, el trebuie să se mute într-o țară europeană fără a dezvălui care țară va fi aceasta.
Probabil unul dintre cei mai reprezentativi directori din industria feroviară pentru 2022, el a menținut căile ferate ucrainene în funcțiune cu o rezistență și o punctualitate incredibile încă din prima zi a invaziei ruse din 24 februarie 2022. Atât în serviciile de transport de marfă, cât și de pasageri, UZ a menținut spiritul ridicat în anii provocatori ai istoriei sale.

Oleksandr Kamîșin își dă demisia pentru a coordona entitatea europeană

Kamîșin a dezvăluit planurile UZ de a înființa o sucursală europeană de transport de marfă în urmă cu câteva zile. Potrivit acestuia, aceasta va fi o inițiativă dificilă deoarece compania trebuie să fie înființată de la zero prin obținerea unei licențe și înregistrarea și construirea unei echipe complet noi care să o conducă. Motivul înființării unei filiale europene este, potrivit lui Kamîșin, dificultățile cu care se confruntă transportatorii ucraineni atunci când lucrează cu omologii lor europeni. „Din păcate, este dificil pentru transportatorii noștri de marfă să folosească transportul european de marfă”, a spus el pentru Interfax-Ucraina, fără a explica în profunzime dificultățile cu care se confruntă partea ucraineană.

Kamîșin despre „Rail Force One”

În altă ordine de idei, zilele trecute într-un interviu acordat BBC, Kamîșin a povestit audienței de radio cum operațiunea de aducere pe calea ferată a președintelui american Joe Biden la Kiev a fost desfășurată în total secret duminica trecută (19 februarie). Rețeaua feroviară ucraineană a fost vizată în mod repetat de armata rusă în efortul de a paraliza lanțul logistic al țării. Recent, Căile Ferate Ucrainene l-au transportat pe președintele SUA Joe Biden la o întâlnire la Kiev cu omologul său, Volodymyr Zelensky. Operațiunea a fost denumită rapid „Rail Force One” într-o referire glumeață la denumirea oficială a aeronavei prezidențiale americane. Călătoria de la granița cu Polonia a durat zece ore – un fapt remarcat în presa britanică drept „o navetă complet acceptabilă pentru majoritatea călătorilor britanici”.

Ultimele Articole