spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

Olanda testeaza o aplicatie intermodala pentru pasageri

Testele se desfasoara in Utrecht, iar aplicatia helloGo le va permite pasagerilor sa isi planifice, sa rezerve si sa achizitioneze, direct de pe telefonul mobil, biletele de calatorie pentru toate mijloacele de transport disponibile: tren, autobuz, taxi, bicicleta si inchirirea unui autoturism.

Dupa efectuarea testelor, compania de transport Keolis, initiatoarea proiectului, va lansa aceasta aplicatie, intr-o prima etapa, in intreaga provincie Utrecht (una dintre cele mai aglomerate din tara, cu 1,2 milioane de locuitori) si, ulterior, ea va fi dezvoltata la nivel national in Olanda.

Aplicatia helloGo va imbina diferitele moduri de transport in scopul de a oferi pasagerilor cea mai buna alegere a rutelor, luand in calcul viteza de deplasare, un grad cat mai redus de poluare precum si pretul per calatorie. Astfel, aplicatia permite utilizatorilor:

– planificarea, rezervarea si plata tichetului de calatorie, in acelasi timp

– plata in avans si nu separat pentru fiecare mod de transport

– conectarea cardului national de calatorie olandez la contul utilizatorului

– alegerea unei  calatorii rapide, usoare sau intr-o maniera care sa nu dauneze mediului inconjurator

– alegerea celei mai bune rute pe distanta dorita

– stocarea rutelor pe care le parcurg in mod curent

Aplicatia a fost dezvoltata cu sprijinul Keolis Nederland, aplicatia pentru planificarea calatoriei 9292, Caile Ferate Olandeze (NS), companiile Gogido, LeisureKing, MyWheels si website-ul de rezervare a taxiurilor, taxiboeken.nl.

Lansarea aplicatiei helloGo ii permite grupului Keolis sa isi dezvolte strategia internationala pentru inovare. In acest sens, Keolis a stabilit deja parteneriate strategice cu o serie de startup-uri digitale pentru a dezvolta solutii de mobilitate si, in final, pentru a personaliza oferta de transport public.

Keolis intentioneaza sa introduca aplicatia helloGo si in alte tari din Europa, in care a incheiat contracte de concesiune pentru efectuarea serviciilor de transport public.

Ultimele Articole