Olanda inchiriaza locomotive de la Akiem

Caile Ferate Olandeze (Nederlandse Spoorwegen-NS) si  grupul francez Akiem au semnat un acord de vanzare si preluare prin leasing (sale and leaseback) pentru 45 de locomotive moderne Bombardier TRAXX. Locomotivele, proiectate pentru operatiuni  in Olanda, Belgia, Germania si Austria, vor tracta trenurile de calatori  in Olanda si  spre Belgia utilizand liniile de mare viteza. Akiem a primit contractul in urma unui proces competitiv de licitatie. Pentru perioada contractului de inchiriere, care urmeaza sa inceapa in iunie 2018, Caile Ferate Olandeze raman responsabile pentru mentenanta si gestionarea operationala a locomotivelor.

Pentru grupul Akiem, acest contract reprezinta un pas major, demonstrand capacitatea grupului de a proiecta si furniza solutii inovatoare personalizate care indeplinesc cerintele clientilor.

„Aceasta investitie majora facuta de catre Nederlandse Spoorwegen intareste pozitia Akiem in reteaua Benelux si mareste acoperirea cererii de transport pentru principalele coridoare europene, cu un parc de 440 de locomotive pana la sfarsitul anului 2018”, spune Fabien Rochefort, CEO al Akiem Group.

 

Foto: http://martijnvanvulpen.nl