marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Olanda dubleaza capacitatea de transport containerizat catre porturile conectate la trei Coridoare Feroviare de Marfa

Portul olandez Moerdijk va avea un al doilea terminal feroviar, pe langa terminalul sau actual Shell. Lucrarile la terminal au inceput la 11 septembrie si vor dura mai multe luni. Cu doua terminale feroviare, capacitatea de manipulare a containerelor pentru trenurile de marfa ar putea fi dublata.

Moerdijk este un port care se dezvolta rapid, fiind pozitionat aproape la distanta egala intre Rotterdam si Anvers, ceea ce ii va permite in viitor sa beneficieze de dezvoltarea oferita de cele trei coridoare feroviare de marfa, Rin-Alpin, Marea Nordului-Marea Mediterana si Marea Nordului-Marea Baltica. In ultimul an si jumatate, volumele de marfa transportate pe calea ferata au crescut semnificativ, iar terminalul Shell, care a devenit operational in mai anul trecut, s-a dovedit a fi insuficient pentru manipularea volumelor de marfuri pe calea ferata, concluzioneaza Autoritatea Portului Moerdijk intr-un studiu realizat recent.

Costurile proiectului, realizat de Hollandse Aannemings Service (HAS) B.V, se ridica la 470 de mii de euro, jumatate din suma fiind subventionata de catre provincia Noord Brabant, care recunoaste necesitatea unui al doilea terminal.

Au fost luate mai multe masuri pentru a sustine cresterea pe masura ce popularitatea portului a crescut. In luna februarie a acestui an, a fost lansata o noua legatura catre Piacenza, Italia, de catre grupul italian GTS pentru a accelera comertul in crestere catre Coridoarele TEN-T.

 

Ultimele Articole