OHL obtine un nou contract de infrastructura in Cehia

Compania spaniola Obrascón Huarte Lain (OHL) a castigat un contract in valoare de 172 milioane de euro pentru modernizarea unei cai ferate in Cehia. Contractul include si construirea de tunele feroviare pe o lungime de 1,5 kilometri. Proiectul, atribuit de catre administratorul national de infrastructura feroviara din Cehia, SŽDC, (Správa železniční dopravní cesty) implica modernizarea liniei Sudoměřice-Votice.

Contractul se numara printre ultimele etape ale unui proiect mai amplu ce prevede reducerea timpului de calatorie intre Praga si sudul provinciei Boemia.

Astfel, OHL va dubla linia de cale ferata existenta, va construi doua tunele, precum si o statie noua. Cea de-a doua linie de cale ferata va avea o noua configuratie, potrivit careia va fi mai scurta cu doi kilometri decat cea existenta. Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, trenurile vor rula cu viteza de 160 km/h.

Noile tunele Mezno si  Deboreč vor avea lungimea de 840 metri si, respectiv, de 660 metri.

Statiile existente de-a lungul liniei actuale, Střezimíř, Ješetice si Heřmaničky, vor fi inlocuite cu noua statie Červený Újezd. Aceasta, la randul sau, va fi suplimentata de halte la Mezno, Střezimíř, Červený Újezd, Ješetice si la Heřmaničky. Intre haltele Ješetice si Heřmaničky vor fi construite doua poduri de cale ferata, dintre care cel mai lung va avea 244 de metri.

Proiectul este parte a Programului Operational Transport 2014-2020 si este co-finantat prin Fondurile Europene Structurale si de Investitii (EFSI) dar si de la bugetul ceh, prin intermediul Fondului de Stat pentru Infrastructura de Transport.

 

Foto: Byznys Lidovky.cz