spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Oficialii Knorr Bremse au prezentat ultimele tehnologii şi concepte realizate de către companie

În prezența studenților, a cadrelor didactice, oficialilor din cadrul companiilor de cale ferată și autorităților feroviare, reprezentanții Knorr Bremse au prezentat, joi, laboratorul mobil Concept Roadshow Truck.

Evenimentul la care Club Feroviar a fost co-organizator a fost deschis de Octavian Udriște, președinte onorific al Club Feroviar. El a atras atenția că sectorul feroviar asigură ea mai bună efriciență energetică în domeniul transporturilor dar că „la noi acest lucru nu este pus în valoare”. Pentru a fi de succes sectorul feroviar trebuie să aibă trei calități: să țină pasul cu dezvoltarea tehnică, să aibă caracter internațional și să aibă un presonal tehnic calificat superior care are solide cunoșțtințe economice.

Knorr Bremse este interesat de piața românească și de resursele umane, în condițiile în care anual, oriunde e prezent, angajează sute de ingineri, a spus Adrian Pușcașu, managing director pentru România al companiei.

Într-un mesaj adresat cui precădere studenților prezenți Carmen Filipescu, președinte Comitetul CIV – CIT / Director Relaţii Internaţionale – Regiotrans, a atras atenția că domeniul este unul foarte complex. ”Uniunea Internațională a Căilor Ferate are ca slogan mobilitate, concetivitate, interoperabilitate. Nu este totul doar tehnic, sunt probleme juridice comerciale care trebuie cunoscute”, a spus ea.

„Transportul feroviar este într-o ușoară suferință dar are viitor”, a spus și Carmen Bursuc, director în cadrul Autorității Feroviare  Române.

Knorr Bremse a prezentat ultimele tehnologii şi concepte realizate, un laborator mobil fiind amplasat în fata Rectoratului Universităţii Politehnica Bucureşti.

 

 

 

 

 

Bucureştiul a închis turul prezentărilor care au avut loc în toate capitalele Europei. Concept Roadshow Truck poate fi vizitat joi, 7 noiembrie, între orele 10:00 – 18:00, în cadrul evenimentului organizat de Knorr-Bremse şi Club Feroviar, cu sprijinul Universatii Politehnica Bucureşti.

Celor interesaţi le sunt prezentate:

  • reparații și modernizări;
  • testare, școlarizare și service pe teren;
  • platforme digitale;
  • familia RailServices;
  • modernizări ale sistemelor de acces;
  • experiența companiei în procese VR și AR „Best în class Service center”.

Unul dintre obiectivele Knorr-Bremse este de a asigura disponibilitatea și folosirea energiei cât mai eficient posibil. Astfel, cu peste 500 de specialiști în șase locații pe patru continente, Knorr-Bremse pune la dispoziție zeci de ani de expertiză în livrarea soluțiilor moderne de alimentare cu energie electrică la bordul vehiculelor pentru toate tipurile de vehicule feroviare moderne din lume.

Grupul Knorr-Bremse este unul dintre cei mai mari producători de sisteme de frânare pentru vehicule feroviare și comerciale din lume.

 

Ultimele Articole