miercuri, februarie 19, 2025
spot_img

Companii cu greutate se bat pe două contracte de centralizare electronică feroviară

Companii multinaționale asociate cu firme turcești și românești își dispută două contracte de centralizare electronică feroviară în Ardeal și Banat.

Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj a lansat în ultima zi a anului 2024 o megalicitație, în valoare de 225 de milioane de euro, pentru centralizare electronică feroviară în Ardeal și Banat, așa cum am scris. În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Proiectare si execuție aferente obiectivului de investiții <Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creșterea nivelului de centralizare al instalațiilor de semnalizare feroviară>”. Valoarea totală estimată a contractului (contractelor) este cuprinsă între 1.024.682.244,55 și 1.117.092.442,80 lei.

Marți seara, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat deschiderea ofertelor și a apărut și anunțul în SEAP. Proiectul va fi implementat în cadrul a două loturi distincte, cu scopul de a îmbunătăți semnificativ infrastructura feroviară din România.

Lot 1: Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creșterea nivelului de centralizare al instalațiilor de semnalizare feroviară – Lot 2 – Sectoare CF: Sucursalele Regionale Timișoara, Cluj. Valoare estimată: între 889.357.622,04 lei – 969.562.842,88 lei fără TVA.

În cadrul procedurii pentru Lotul 1, au depus oferte următoarele asocieri de firme:

  1. Asocierea S.C. Alstom Transport S.A (lider asociere) – Arcada Company SA (asociat) – S.C. A&S Turism Construct SRL (asociat) – SPIACT Craiova S.A. (asociat) cu:

– ISPCF SA subcontractant și terț susținător

– S.C. Baicons Impex S.R.L. subcontractant.

  1. Asocierea Siemens Mobility SRL (lider asociere) – SC IMSAT SA (asociat) – Elsitel Elektromekanik Insaat Proje Ticaret Ve Sanayi A.S. (asociat) cu:

– S.C. Baicons Impex S.R.L. subcontractant

– ISPCF SA subcontractant și terț susținător

– Siemens Mobility GMBH terț susținător

Lot 2: Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creșterea nivelului de centralizare al instalațiilor de semnalizare feroviară – Lot 8 – Stații CF: Lotul 3 – Sucursala Regională Cluj. Valoare estimată: între 135.324.622,51 lei – 147.529.599,92 lei fără TVA.

În cadrul procedurii pentru Lot 2, a depus ofertă asocierea de firme

  1. Asocierea Siemens Mobility SRL (lider asociere) – SC IMSAT SA (asociat) – Elsitel Elektromekanik Insaat Proje Ticaret Ve Sanayi A.S. (asociat) cu:

– S.C. Baicons Impex S.R.L. subcontractant

– ISPCF SA subcontractant și tert susținător

– Siemens Mobility GMBH tert susținător.



Proiecte finanțate din PNRR

Durata estimată de implementare a contractului pentru fiecare lot este de 94 de luni calendaristice de la data semnării acestuia de ambele părți.

Sursa de finanțare este asigurată din fonduri: Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și va fi asigurată în conformitate cu prevederile OUG nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență, precum și cu HG nr. 209 din februarie 2022 pentru aplicarea Normelor metodologice de aplicare OUG nr. 124/2021 și a creditelor bugetare aprobate prin legile bugetare anuale cuprinse în buget la titlul bugetar cod 60 Proiecte cu finanțare din sumele reprezentând asistența financiară nerambursabilă aferentă PNRR. Indicatorii tehnico-economici ai investiției au fost aprobați prin HG nr. 952 din 08.08.2024 și HG 985 din 14.08.2024.

Urmează evaluarea ofertelor, în vederea stabilirii ofertelor câștigătoare, cu derularea următoarelor etape din procedură (se va realiza pe fiecare lot în parte):

– Evaluarea garanției, a informațiilor de participare din DUAE și a documentelor ce îl însoțesc;

– Evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini;

– Evaluarea propunerilor financiare, inclusiv verificarea conformității acestora cu propunerile tehnice;

– Evaluarea documentelor suport depuse de ofertanții declarați câștigători, pentru demonstrarea informațiilor din DUAE;

– Transmiterea comunicărilor către fiecare ofertant;

– Semnarea contractului de achiziție sectorială, după trecerea perioadei de depunere.

IN THE SPOTLIGHT

CEMBRE și AGRISORG: Revoluția Echipamentelor Feroviare Moderne

Performanță, durabilitate și inovație în întreținerea căilor ferate Când vine vorba de eficiență și fiabilitate în construcția și întreținerea căilor ferate, CEMBRE setează noi standarde...

Ultimele Articole