spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

O singură ofertă la licitația Metrorex pentru plata cu cardul la metrou și pe Magistrala 4

O singură ofertă a fost depusă la licitația lansată de Metrorex în scopul de a introduce plata cu cardul la metrou și pe Magistrala 4.

Pe 17 ianuarie, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce avea ca obiect ”Servicii de proiectare pentru elaborare Studiu de Fezabilitate pentru proiectul Integrarea sistemului de control acces al Magistralei 4 (Racord 1 – Nicolae Grigorescu 2 – Anghel Saligny și Racord 2 – Gara de Nord 2 – Străulești) cu Magistralele 1, 2 și 3 și TL și asistență tehnică de specialitate”. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.197.652 de lei, echivalentul a peste 240.000 de euro, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

La termenul limită de depunere a ofertelor, s-a arătat o singură firmă interesată de contract, și anume Metroul SA, potrivit anunțului din SEAP.

Plata cu cardul la metrou, posibilă acum doar pe magistralele 1, 2, 3 și 5

În cadrul Metrorex SA există în acest moment, în stațiile de metrou, instalații de control acces al călătorilor, având tehnologii diferite și generații diferite, în concordanță cu momentul instalării sau al modernizării acestora, se arată în anunț. Concret, plata cu cardul la turnicheți nu este posibilă în stațiile de pe Magistrala 4.

Integrarea sistemului de control accces al Magistralei 4 (Racord 1 – Nicolae Grigorescu 2 – Anghel Saligny și Racord 2 – Gara de Nord 2 – Straulesti) cu Magistralele 1, 2 și 3 și TL (tronsonul de legătură) este necesară pentru realizarea unei exploatări funcționale unitare, prin modernizare și compatibilizare privind: condițiile de acces, utilizarea suporturilor moderne pentru titlurile de călătorie, gestiunea vânzărilor și tranzacțiilor de călătorie la nivelul întregii rețele de metrou, dar și adaptarea la prevederile legale actuale de reglementare cu privire la evacuarea călătorilor din stațiile de metrou și asigurarea fluxurilor de evacuare în cazul apariției unor situații de urgență, în scopul realizării serviciului public de transport al călătorilor cu metroul în condiții de siguranță, calitate și confort.

Ultimele Articole