marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

O singură ofertă la a doua licitație pentru modernizarea locomotivelor CFR Călători

La a doua licitație pentru modernizarea locomotivelor CFR Călători cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență a fost depusă o singură ofertă.

La finele lunii mai, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce viza 19 locomotive, cu titlul ”Servicii de modernizare locomotiva electrică 5100 kW în locomotivă electrică cu motoare electrice de tracțiune asincrone şi sistem ETCS nivel 2 şi achiziţia de servicii de mentenanţă pentru locomotivele modernizate”. Valoarea totală estimată a contractului este de 100.678.720 de euro.

Potrivit anunțului din SEAP, până la termenul limită a fost depusă o singură ofertă, din partea craiovenilor de la Softronic, având ca subcontractant declarat societatea Reșița Reductoare și Regenerabile. Procedura de licitație a fost contestată de Alstom, după cum a scris Club Feroviar, însă multinaționala nu a mai depus ofertă în cele din urmă.Celălalt contract pentru modernizarea locomotivelor CFR Călători, dorit de Reloc

La prima licitație de acest fel, care viza tot 19 locomotive, a fost depusă o singură ofertă, din partea Reloc Craiova, parte a Grupului Grampet, după cum a informat Club Feroviar.

Este vorba de procedura de licitație ce avea ca obiect ”Servicii de modernizare locomotiva electrică 5100 kW în locomotivă electrică cu motoare electrice de tracțiune asincrone şi achiziţia de servicii de mentenanţă pentru locomotivele modernizate”. Valoarea totală estimată este de 91.178.720 de euro, pentru 19 locomotive și mentenanță pe 47.469.600 km.

După ce precedentul nu a fost respectat, conducerea CFR Călători a avansat un nou termen pentru semnarea contractelor de reparații la locomotive și vagoane prin PNRR. ”Trebuie să ne încadrăm cu semnarea contractelor până la finele lunii decembrie, însă sunt convins că acest lucru se va întâmpla în cursul lunii septembrie”, a declarat recent pentru Club Feroviar directorul general adjunct al operatorului feroviar de stat, Marcel Litră.

Au fost lansate toate licitațiile aferente programului finanțat prin PNRR intitulat ”Modernizarea a 55 de locomotive electrice destinate remorcării trenurilor de călători, conversia a 20 de locomotive diesel hidraulice de manevră în locomotive electrice cu acumulatori și modernizarea a 139 de vagoane de călători”.

Ultimele Articole