sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Un singur producător a depus ofertă la licitația de tramvaie pentru Brăila

Un singur producător de material rulant a depus ofertă la licitația de tramvaie pentru Brăila, lansată luna trecută.

O licitație pentru cumpărarea a șase tramvaie la Brăila, cu posibilitatea suplimentării cu alte două, a fost lansată în iulie, cu finanțare din PNRR, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Atunci, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Furnizare tramvaie de capacitate medie în cadrul proiectului Achiziția de vehicule nepoluante (tramvaie) destinate transportului public Brăila – Chișcani“. Traseul linie de tramvai din Brăila spre Chișcani, suburbie în care funcționau două combinate chimice, are o lungime de aproximativ 10 km.

Contractul de furnizare de tramvaie noi de capacitate medie are finanţare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, bugetul local și din alte surse atrase/fonduri nerambursabile. Obiectul achiziţiei îl constituie achiziţionarea a șase tramvaie noi de capacitate medie a căror valoare estimată este de 48.000.000 lei fără TVA, cu posibilitatea, ca în perioada de derulare a contractului (34 de luni, dar nu mai tarziu de 30 iunie 2026), autoritatea contractantă să poată achiziţiona în baza acestuia, suplimentar, încă o cantitate de maximum două tramvaie noi, la același preț cu cele ofertate, cu aceleași caracteristici sau superioare, în cazul în care furnizorul a lansat în această perioadă produse de ultimă generație superioare.



Astra Vagoane Călători vrea să livreze tramvaie pentru Brăila

Valoarea totală estimată a contractului este de 64 de milioane de lei fără TVA, valoare care cuprinde valoarea estimată a tramvaielor care fac obiectul prezentului contract (șase bucăți), inclusiv cantităţile suplimentare de tramvaie noi (două bucăți) care vor putea fi achiziţionate în baza clauzei de revizuire specificată în propunerea de contract. Deci suma oferită pentru un tramvai este de opt milioane de lei, echivalentul a 1,6 milioane de euro.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 18 august 2023, ora 15:00. Potrivit anunțului din SEAP, a fost depusă o singură ofertă, din partea Astra Vagoane Călători SA.

Ultimele Articole