spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Ofertă de la CFR. Cu salariul minim pe o lună, închiriezi un an o linie

Compania de Infrastructură, CFR SA, scoate la licitație pentru a cincea oară în ultimele luni câteva zeci de linii de cale ferată neinteroperabilă, unele pe sume derizorii.

Este vorba de 71 de secții de circulație neinteroperabile ce vor fi închiriate la Bursa Română de Mărfuri (BRM)  pe patru ani, potrivit unui anunț pe situl de internet al CFR SA. Licitația va avea loc la 17 decembrie, după ce la alte patru ședințe, anume în lunile iulie, august, septembrie și noiembrie nu au existat doritori. Secțiile pot fi închiriate individual sau grupate pentru transportul feroviar de călători și/sau marfă.Tariful de acces la procedură este de 100 de lei, iar ofertele pot fi depuse la BRM, instituția unde au loc licitațiile, până în data de 16 decembrie ora 12.00. Criteriul de atribuire este oferta cea mai mare pentru chirie.

Citește aici o poveste interesantă a gării Cisnădie și a liniei Șelimbăr – Cisnădie

La capitolul preț de pornire se disting linii pentru care chiria percepută este infimă. Astfel, în cazul secțiilor Șelimbăr-Cisnădie (7km), Oradea Vest – Cheresig (17 km), Sebeș, Alba – Petrești de Pădure (9,8 km) chiriile de pornire pe an sunt de 2.000 de lei. Persoanele interesate vor trebui să preia și personalul existent, listele CFR cuprinzând pe fiecare linie și numărul acestuia.

Cele mai scumpe secții sunt Ploiești Vest – Pietroșița (1,3 milioane lei la 75 km), Argeșelul Câmpul Lung Golești (un pic peste un milion de lei la 68,7 km). În total, este vorba de 2.300 de km de linii neinteroperabile, cu un personal de 1.370 persoane.

(foto https://cisnadie.wordpress.com)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole