spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

ÖBB si Siemens Mobility semneaza un contract in valoare de 1,5 miliarde de euro

Companiile ÖBB si Siemens Mobility au semnat un acord cadru cu o valoare totala de 1,5 miliarde care include livrarea de trenuri si servicii conexe. Prima etapa include livrarea a opt trenuri de zi si a 13 trenuri de noapte cu un numar total de 700 de vagoane de calatori in urmatorii cinci ani.
ÖBB a comandat opt trenuri cu noua vagoane pentru serviciile de zi si 13 trenuri cu sapte vagoane pentru serviciile de noapte. Vagoanele Viaggio vor fi operate cu ajutorul parcului actual al ÖBB de locomotive Taurus, fabricate de Siemens. Darea in exploatare a primelor trenuri este programata pentru 2022. Vagoanele de calatori vor fi realizate la fabrica Siemens din Viena, Austria. Acordul cadru poate fi extins si dupa 2023 de catre ÖBB.
Varianta de baza a vehiculelor pentru transportul pe timp de zi este proiectata sub forma unui vagon cu podea joasa cu usi foarte mari care faciliteaza imbarcarea rapida si confortabila a pasagerilor. Trenurile pentru serviciile de zi au o capacitate pe scaune de 520 de persoane, in timp ce trenurile de noapte ofera 100 de locuri pe scaune si 160 de cusete. Vagoanele Viaggio au o eficienta energetica imbunatatita obtinuta prin dotari precum iluminare cu LED la interior, aer conditionat cu functie de incalzire, dar si un sistem de aerisire care tine sub control nivelul de CO2 al aerului din interior. Trenurile Viaggio sunt flexibile si usor de configurat si indeplinesc toate cerintele de operare.
Contractul include livrarea tuturor tipurilor de vagoane de pasageri, inclusiv a cabinelor de conducere, a vagoanelor multifunctionale, a vagoanelor pentru clasa I si clasa a II-a, dar si a vagoanelor de dormit si cusetelor. Trenurile vor circula in Austria, Germania si Elvetia. Daca va fi considerat necesar, trenurile pot fi echipate pentru a circula si in Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Slovacia si Slovenia.
„Cu aceste noi trenuri pentru servicii de zi si de noapte, ÖBB isi continua campania de imbunatatire a confortului calatorilor. Aceste trenuri suplimentare pentru Nightjet ne ajuta sa ne consolidam pozitia de lider in furnizarea serviciilor de transport feroviar de noapte din Europa”, a declarat Andreas Matthä, CEO al ÖBB-Holding.

Ultimele Articole