miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

ÖBB își extinde sistemele fotovoltaice

ÖBB utilizează intensiv puterea soarelui și instalează sisteme fotovoltaice în toată Austria. În prezent, pe parcările din Baden și Hollabrunn se produce energie electrică durabilă, ceea ce corespunde nevoilor anuale medii de energie electrică a aproximativ 126 de gospodării. Electricitatea este utilizată pentru alimentarea parcărilor în sine și, în Baden, și pentru alimentarea gării.
Aceasta este o piatră de temelie importantă pentru tranziția către mobilitate și aduce o contribuție suplimentară la atingerea obiectivelor climatice ale Austriei.
„Suntem una dintre cele mai mari companii de protecție a climei din Austria și am fost pionierii electromobilității acum 100 de ani – protecția climei este, prin urmare, în ADN-ul nostru. Mă bucur că am reușit să implementăm utilizarea duală pentru încă două parcări”, a declarat Andreas Matthä, CEO al ÖBB.

Energie verde „Fabricată în Austria Inferioară”

Un total de 24 de sisteme fotovoltaice au fost deja construite în Austria Inferioară, producând energie electrică durabilă pentru clădirile și instalațiile de exploatare ale ÖBB, iar alte sisteme sunt în curs de planificare.
Sistemul fotovoltaic de pe acoperișul parcării etajate din Baden generează aproximativ 144 MWh anual, ceea ce corespunde necesarului mediu anual de energie electrică pentru aproximativ 36 de gospodării. Electricitatea produsă este utilizată direct la fața locului pentru alimentarea clădirilor.
Sistemul fotovoltaic de pe platforma de parcare din Hollabrunn este, de asemenea, pregătit pentru soare, cu o producție anuală de energie electrică de 368 MWh. Această cantitate de energie electrică corespunde chiar necesarului anual de energie electrică a mai mult de 90 de gospodării.
În plus, acoperișurile parcărilor etajate din Krems și St Pölten sunt echipate cu sisteme fotovoltaice și furnizează „energie verde” pentru ÖBB.
În plus, ÖBB operează patru sisteme fotovoltaice pentru energie feroviară durabilă în Austria Inferioară, în Wilfleinsdorf, Tullnerfeld, Kottingneusiedl și Ladendorf.
Energia electrică generată cu o frecvență de 16,7 hertzi este introdusă direct în rețeaua de energie feroviară ÖBB. Un alt sistem fotovoltaic de acest tip este planificat în Trautmannsdorf.

Strategia energetică a ÖBB

Până în 2030, ÖBB și partenerii săi doresc să crească nivelul de autosuficiență a curentului de tracțiune de la 60% la 80% și a instalațiilor de exploatare de la 11% la 67%, prin extinderea și modernizarea centralelor hidroelectrice, solare și eoliene proprii.
În plus, eficiența energetică internă trebuie să crească cu 25%, de exemplu prin modernizarea rețelei de curent de tracțiune sau optimizarea clădirilor.
Astfel, ÖBB va deveni independentă de furnizorii externi de energie și va reduce, de asemenea, sarcina asupra rețelei publice de energie.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole