spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

OBB deschide, intr-o gara, prima statie de incarcare a vehiculelor electrice din Salzburg

Caile Ferate Austriece (ÖBB) continua sa imbunatateasca serviciile adresate pasagerilor care utilizeaza si autoturisme electrice. Astfel, compania de stat a deschis o noua statie de incarcare in gara Bischofshofen, prima de acest gen din provincia Salzburg.

Statia de incarcare a vehiculelor electrice este situata in zona Park&Ride de langa gara Bischofshofen. Este dotata cu trei puncte de incarcare de tip 2. Tariful de incarcare este de 0,5 euro/ora. Clientii pot plati tariful prin intermediul cardului ÖBB sau prin smartphone.

Noul punct de incarcare a fost instalat de catre ÖBB-Infrastruktur, administratorul austriac de infrastructura feroviara, in cooperare cu Smatrics, operatorul austriac pentru reteaua de incarcare a vehiculelor electrice.

Punctul de incarcare din gara Bischofshofen completeaza reteaua ÖBB care, cu acesta, numara 29 de astfel de facilitati de incarcare, dispuse in sapte din cele noua provincii din Austria federala.

Alte puncte de incarcare au fost recent deschise in gari precum Klosterneuburg-Kierling, Marchegg, Melk, Strasshof si Bruck an der Leitha.

Clientii pot beneficia de 18 puncte de incarcare in garile din Silezia Inferioara, patru facilitati de incarcare in Styria si trei in Burgenland. Alte patru provincii, Salzburg, Tyrol, Carinthia, Vorarlberg, au fiecare cate un punct de incarcare. Toate au fost instalate in cooperare cu Smatrics si functioneaza non-stop.

Crearea de facilitati pentru incarcarea vehiculelor electrice face parte din strategia ÖBB referitoare la furnizarea de energie eco-friendly.

Ultimele Articole