ÖBB comanda 25 de automotoare electrice Talent

Caile Ferate Austriece (ÖBB) si Bombardier au semnat un contract pentru livrarea a 25 de trenuri Talent 3 a cate sase vagoane fiecare. Aceasta a doua comanda are la baza un contract cadru semnat in 2016 pentru livrarea a pana la 300 de trenuri. Valoarea totala a acestei comenzi este de 188 de milioane de euro si include o optiune pentru cinci trenuri suplimentare. 19 dintre cele 25 de trenuri comandate vor fi folosite in Tirol. Cele sase trenuri ramase vor fi folosite in sudul regiunii Tirol pentru traficul transfrontalier catre Italia. Acest lucru va spori alternativele de transport pe legaturile principale dintre zonele rurale si cele urbane in regiunea austriaca Tirol, dar si in sudul regiunii Tirol si in Italia. Livrarea trenurilor pentru Tirol este programata pentru 2020, iar cele pentru sudul regiunii Tirol pentru 2021.
Noul automotor Talent 3 are o capacitate pe scaune cu pana la 50% mai mare comparativ cu generatia anterioara. Astfel, trenul permite un flux mult mai rapid al pasagerilor si confort de calatorie sporit. Vehiculele accelereaza rapid datorit celor sase boghiuri motoare. ÖBB opereaza 187 de trenuri Talent in Austria.
„Prin aceasta achizitie, ÖBB continua reinnoirea sistematica a parcului sau de vehicule. Acest lucru asigura atat flexibilitatea transportului, cat si un confort sporit in transportul local si regional al regiunii Tirol”, a declarat Evelyn Palla, Membru al Consiliului de Administratie al ÖBB.