ÖBB anunta noi investitii in Austria Superioara

1 martie 2018

ÖBB va investi 269 de milioane de euro in Austria Superioara pentru proiecte feroviare care includ modernizarea garilor Braunau si Wernstein, lucrari tehnice pe rutele regionale, inclusiv la sistemele de semnalizare, modernizarea infrastructurii si constructia de facilitati park & ride. De asemenea, conform strategiei companiei, planurile de extindere a liniei Linz-Marchtrenk sunt in desfasurare, lucrarile de constructie fiind programate sa inceapa in 2020. Proiectul include extinderea pe patru linii a sectiunii Linz-Marchtrenk care necesita o investitie de 700 de milioane de euro. Constructia extensiei pe patru linii a garii centrale din Linz va necesita o investitie de 250 de milioane de euro, iar lucrarile vor incepe in 2019. Toate lucrarile de constructii vor fi realizate de ÖBB-Infrastruktur AG.
Modernizarea garilor Braunau si Wernstein va necesita o investitie de 65 de milioane de euro. Un nou sistem de centralizare electronica va fi instalat in gara Braunau si va fi construit un pasaj subteran pentru pietoni si pentru biciclisti. In plus, vor fi construite o noua facilitate de tip park & ride cu 158 de spatii de parcare pentru masini, din care 90 pentru biciclete si 10 pentru mopede, dar si un nou terminal de autobuze.
Costul total pentru prima faza a proiectului de modernizare al garii Braunau se ridica la 20 de milioane de euro, iar ceremonia de inaugurare este planificata pentru aceasta toamna.
De asemenea, investitia in proiectul de modernizare a garii Wernstein se ridica la 44,6 milioane de euro si include peroane noi, pasaje pietonale subterane noi, linii noi, dar si trei noduri feroviare. In plus, va fi relocat un segment de autostrada. Prima faza a lucrarilor de constructie a inceput in ianuarie 2018.
Pentru proiectele de modernizare a rutelor regionale, 26 de milioane de euro vor fi investiti in patru gari: Lungitz, Gaisbach-Wartberg, Kefermarkt.
In regiunea Wels, ÖBB va investi 10,6 milioane de euro pentru modernizarea garilor Losenstein si Reichraming, pe linia Ennstal (care leaga Styria de Salzburg). Garile Neuhofen an der Krems, Kematen si Rohr-Bad Hall vor fi modernizate pe linia Pyhrn. Austria Superioara, ÖBB si Ministerul Transporturilor, alaturi de operatorii de telefonie si comunicatii, vor investi 100 de milioane de euro pentru extinderea si modernizarea retelei de telecomunicatii. In cadrul proiectului, ÖBB va aloca 66 de milioane de euro. In urmatorii ani, aprox. 1.500 de km din reteaua feroviara nationala vor beneficia de servicii de comunicatii mai bune.
Austria Superioara are o retea feroviara de 862 km reprezentand 18% din reteaua nationala deservita de 223 de gari.