spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

OBB a reluat Viena-Amsterdam. Durata călătoriei mai mică decât Constanța – Satu Mare

OBB Austria a repus în circulație trenul de noapte dintre Viena și Amsterdam, începând din 25 mai 2021.
NS International (Olanda) și compania feroviară austriacă ÖBB au reînceput conexiunea zilnică directă cu trenul de dormit Amsterdam – Viena/ Innsbruck pe 25 mai 2021.
Nightjet, așa cum se numește trenul de dormit, circulă în fiecare zi, cu plecare seara de la Amsterdam, Utrecht și Arnhem la München, Innsbruck și Viena. În direcția opusă, un tren de noapte ajunge în Olanda în fiecare dimineață. Primul Nightjet a sosit la Gara Centrală din Amsterdam pe 25 mai la 10:43.
„Te urci în tren seara pentru a ajunge bine odihnit la destinație în dimineața următoare”, prezintă organizatorii cursei avantajele. Durata călătoriei între Amsterdam și Viena este de aproximativ 14 ore. Călătorii în ambele direcții ajung la destinație înainte de ora 10.00.
Comparativ, cel mai rapid tren intre Constanța și Satu Mare face 16 ore pentru o distanță de 1000 kilometri (ocol prin Cluj, Oradea), față de 1.200 kilometri Viena – Amsterdam.  Dacă cel mai ieftin bilet între cele două metropole europene pleacă de la 30 de euro, de la Constanța la Satu Mare trenul CFR Călători costă cel puțin 162 lei.
Esențial:
  • La Nürnberg, trenul se împarte într-o secțiune pentru München și Innsbruck și o secțiune pentru Viena.
  • Trenul constă din vagoane cu scaune normale, rabatabile și de dormit. Compartimentele luxoase cu baie privată oferă un plus de confort.
  • Prețurile pentru scaune încep de la 30 EUR, scaunele înclinate încep de la 60 EUR, iar locurile de dormit încep de la 90 EUR. Micul dejun este inclus pentru pasagerii din zonele de dormit.
  • Există spațiu pentru scaune cu rotile și este posibilă asistență. (D.C.)

Ultimele Articole