ÖBB, 500 milioane de euro pentru material rulant nou

Banca Europeana de Investitii (BEI) a garantat Companiei de Cai Ferate din Austria (ÖBB) acordarea unui imprumut in valoare de 500 milioane de euro, pentru achizitia de material rulant nou.

ÖBB va utiliza acest imprumut – din care o prima transa de 100 milioane euro a fost deja acordata – pentru achizitia de trenuri noi Cityjet. Acestea vor intra in operare pe liniile de transport local si regional.

Andrew McDowell, vice-presedinte al BEI si responsabil de activitatea bancii in Austria a precizat ca aceasta este cea mai mare tranzactie pentru acordarea de finantare prin intermediul Fondului European pentru Investitii Strategice (EFSI).

Fondul EFSI constituie parghia centrala a Planului de investitii pentru Europa si este destinat  consolidarii competitivitatii economiei europene.

„Acest proiect nu numai ca sprijina investitiile si crearea de locuri de munca in Europa, dar permite si tranzitia catre o mobilitate cu emisii scazute. Noile trenuri vor contribui la atractivitatea sectorului feroviar din Austria. In ansamblu, aceasta este o veste buna pentru navetistii austrieci si pentru mediul inconjurător”, a adaugat Violeta Bulc, Comisarul european pentru transport.