spot_img
marți, martie 28, 2023
spot_img

Oamenii de afaceri români devin acționari ai principalului producător de cabluri electrice feroviare

Platforma de investiţii şi management ROCA a devenit cel mai mare acţionar al Electroplast, un brand românesc cu o tradiţie de peste 25 de ani, aflat în top 10 producători de cabluri şi lider pe piaţa de cabluri electrice pentru infrastructura feroviară.

Până la sfârşitul anului curent, ROCA îşi propune să obţină certificările necesare exportului în Germania şi Austria, pentru 2020 fiind planificată expansiunea internaţională în aceste pieţe externe şi nu doar, potrivit News.ro.

Potrivit prezentării proprii, acționarii ROCA sunt oameni de business experimentați, buni cunoscători ai mediului de afaceri românesc, care îi înțeleg funcționarea și au expertiza necesară pentru a lua decizii strategice potrivite cu piața și specificul companiei. Printre aceștia se numără frații Pavăl, de la Dedeman, Dan Șucu, fondator Mobexpert, Astra Rail Industries etc.

”ROCA a preluat acţiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., la rândul său producător important de cabluri de alimentare şi fire electrice pentru aplicaţii industriale. Împreună cu acţionarii fondatori Electroplast, ROCA a formulat deja, un cadru de colaborare între cele două entităţi”, se arată în comunicat.

Pentru finalizare, tranzacţia mai are nevoie doar de avizul Consiliului Concurenţei.

În 2018, Electroplast a avut o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei, estimările pentru 2019 fiind de depăşire a sumei de 90 de milioane de lei.

Compania a intrat pe piaţa românească în 1993, are peste 100 de angajaţi şi şi-a construit de la înfiinţare şi până în prezent un portofoliu diversificat de clienţi, printre care se numără Telekom, Compania Naţională de Căi Ferate CFR , Siemens, Alstom Franţa, VLG.

 

Ultimele Articole