Škoda Transportation livreaza in Finlanda tramvaie in valoare de 104 milioane euro

Transtech, subsidiara finlandeza a companiei Škoda Transportation, a anuntat detaliile contractului semnat cu Municipalitatea din Tampere. Astfel, contractul prevede achizitionarea a 19 tramvaie ForCity Smart Artic pentru suma de 104 milioane euro. Acordul-cadru include optiunea pentru efectuarea unei comenzi suplimentare, de 46 astfel de tramvaie, acestea urmand a fi livrate in trei transe.

 Consiliul local din Tampere a selectat anul trecut compania Transtech ca ofertant preferat pentru un contract de livrare a 15-20 de tramvaie ce vor circula pe prima sectiune a unei noii linii light rail, aceasta urmand a fi data in folosinta in 2021.

Estimata la un cost de 250 milioane euro, prima sectiune a noii linii va avea lungimea de 15 kilometri, cale dubla. Banca Europeana de Investitii (BEI) sustine printr-un imprumut in valoare de 150 milioane euro construirea liniei light rail din orasul finlandez.

 Tramvaiele bidirectionale, cu podea 100% joasa si compuse din cate trei garnituri, vor avea o lungime de 37 m, cu o capacitate de a transporta un total de 264 pasageri.  Potrivit contractului, Transtech va asigura timp de zece ani mentenanta tramvaielor, fiind inclusa si optiunea extinderii operatiunii de mentenanta pe inca 30 de ani.