spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

O subsidiara a RZD va achizitiona 10.000 de vagoane de marfa

Federal Freight Company (subsidiara de transport marfa a Cailor Ferate Ruse) intentioneaza ca in 2018 sa achizitioneze 10.000 de vagoane descoperite. Anuntul a fost facut de catre Alexei Taicher, directorul general al Federal Freight Company si, potrivit acestuia, pentru sporirea capacitatii parcului de material rulant de marfa ar fi nevoie de fapt de 30.000 de astfel de vagoane. Taicher a precizat ca in 2017, compania din subordinea sa a achizionat 22.000 de vagoane descoperite, dintre care 3.500 au fost complet noi.

Federal Freight Company spune ca ar fi dispusa sa plateasca pentru un astfel de vagon descoperit (tip gondola) o suma intre 1,9 si 2,3 milioane ruble (32 mii, respectiv 38,8 mii de dolari). Pretul pe piata pentru un astfel de vagon nou este insa de 3 milioane ruble (50 mii de dolari).

Taicher a precizat si ca producatorii de material rulant nu s-au aratat dispusi sa reduca, pentru 2018, pretul unui vagon nou. „In acest caz, nu are niciun rost sa achizitionam vagoane noi, deoarece daca ar trebui sa le cumparam noi la aceste preturi, atunci ar trebui sa crestem semnificativ preturile pe care le percepem clientilor pentru prestarea de servicii cu astfel de vagoane descoperite. Pur si simplu,  Federal Freight Company nu-si permite acum sa isi impovareze si mai mult clientii”, a adaugat Alexei Taicher.

Astfel, cel mai probabil cele 10.000 de vagoane nu vor fi noi, ci second-hand.

Federal Freight Company este una dintre cele mai mari companii de transport feroviar de marfa din Rusia iar volumul de marfuri transportate s-a situat in 2016 la o valoare de 187 milioane tone.

Ultimele Articole