O singura oferta pentru dublarea liniei de cale ferata catre Aeroportul Otopeni

7 decembrie 2018

Compania PORR Construct a depus singura oferta in licitatia organizata de catre CFR SA pentru proiectarea si executia lucrarilor de dublare a liniei de cale ferata dintre Mogosoaia si Balotesti, în lungime de 7,45 kilometri. Proiectul va asigura un transport direct de la Gara de Nord la Aeroportul International “Henri Coanda”.

Potrivit ofertei depuse, subcontractorii PORR Construct sunt ISAF S.A. – 18,5%, Wiebe Romania – 8,5%, Geo-Serv SSRL – 0,5%, VCE Vienna Consulting Engineers – 2,75%, TIAB SA – 2,5% si Cornel&Cornel Topoexim SRL – 0,28%, iar terti – FCP Fritsch, Chiari & Partner ZT GmbH si PORR BAU GmbH.

Partea de proiectare este estimata la o valoare de 2, 66 milioane lei (570,5 mii euro), in timp ce lucrarile de executie sunt estimate la 48,4 milioane lei (10,4 milioane euro).

Potrivit anuntului de participare, CFR SA estimeaza ca valoarea eventualelor servicii si lucrari suplimentare este de 10,95 milioane lei fara TVA – 2,35 milioane euro (acestea nu sunt incluse in valoarea estimata totala).

Durata contractului de proiectare si executie este estimata la 17 luni, de la data atribuirii.

Lucrarile vor fi finantate din fonduri de la bugetul de stat.

Dublarea liniei de cale ferata între statiile Mogosoaia si Balotesti este un obiectiv de investitii nou al CFR SA, linia avand o lungime de 7, 90 km.

Obiectivul este cuprins in Master Planul General de Transport al Romaniei (MPGT).

Reamintim ca in vara acestui an, CFR SA si Baicons Impex SRL au semnat un contract de 2,5 milioane lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate necesar modernizarii liniei de cale ferata Bucuresti Nord – Aeroportul International Henri Coanda (AIHCB). Acest contract este finantat din fonduri externe nerambursabile si are o durata de 12 luni.