O noua statie de metrou ar putea fi construita in Bucuresti

Primaria Sectorului 4 a anuntat intentia de a deschide o noua statie de metrou, la Centura Capitalei, dupa statia Berceni. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat imputernicirea Consiliului Local al Sectorului 4 de a semna un protocol cu Metrorex, pentru deschiderea unei noi statii.

Statia ar urma sa fie deschisa in zona Centurii Capitalei, dupa statia Berceni, care in prezent este capat de linie in zona de sud-est a Bucurestiului.

Potrivit reprezentantilor administratiei locale Sector 4, infrastructura pentru o astel de statie exista deja. Metroul ar urma sa circule la suprafata.

„Primaria Sectorului 4 a identificat o cale de rulare de metrou intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura, care nu este folosita in prezent pentru transport, ci doar in mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme tehnice”, se arata in proiectul votat de catre CGMB.

„In acest sens, pentru locuitorii municipiului Bucuresti care folosesc reteaua de transport cu metroul si in interes public, ar fi necesara incheierea unui protocol intre Sectorul 4 al municipiului Bucuresti si   Metrorex având ca obiect asocierea acestora pentru punerea in valoare a infrastructurii sale aferente, prin edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran cu toata infrastructura adiacenta”, se mai arata in proiect.

In proiect nu este precizata suma necesara pentru investitie, insa se mentioneaza ca Metrorex nu are resursele necesare acoperirii cheltuielilor, astfel ca lucarile vor fi realizate din bugetul Primariei Sectorului 4.

Mai multe informatii despre proiectele derulate pentru modernizarea sistemului de transport public veti afla in cadrul Panelului dedicat exclusiv transportului urban pe sina, organizat in cea de-a doua zi a Summit-ului Zilele Feroviare 2018 >>>