spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

O noua propunere pentru ruta HS2 Londra – Sheffield

hs2La 7 iulie, au fost dezvaluite recomandari alternative pentru ruta HS2 si propuneri de statii in sudul Yorkshire in urma publicarii raportului realizat de Presedintele HS2 Ltd, David Higgins.
Noua optiune propune ca serviciile HS2 intre Londra si Sheffield sa se abata de la noua linie de mare viteza nord-sud si sa se indrepte direct catre statia Sheffield Midland folosind linia de cale ferata existenta. Prin urmare, aceste trenuri ar putea sa opreasca si la Chesterfield. Exista optiunea si ca serviciile HS2 sa fie extinse mai departe catre statia Meadowhall, Rotherham sau Barnsley.
Solutia unei statii in centrull orasului pentru serviciile de mare viteza din Sheffield ar permite liniei principale HS2 sa fie construita la est de ruta propusa anterior prin zone mai putin populate evitand astfel problemele constructiei unei linii prin Meadowhall.
Noua ruta propusa va reduce timpul de calatorie pentru serviciile catre Leeds, York si Newcastle si va reduce costul proiectului cu aproximativ 1 miliard de lire (1,17 miliarde de euro). HS2 Ltd va investiga si posibilitatea unei statii tip parcare pe noua sa ruta propusa care urmareste partial traseul autostrazii M18.

Ultimele Articole