duminică, mai 28, 2023
spot_img

După șase proceduri ratate, s-a lansat o nouă licitație pentru electricitate la Metrorex

După ce, pe parcursul unui an, au fost anulate nu mai puțin de șase proceduri de achiziție, acum s-a lansat o nouă licitație pentru electricitate la Metrorex.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Energie electrică pentru o perioadă de 6 luni”. Valoarea totală estimată este cuprinsă între 249.388.459,45 și 262.128.956,84 lei, cu 58% mai mare decât la precedenta încercare, din luna iulie, când era cu puțin peste 165 milioane de lei, așa cum a scris Club Feroviar la vremea respectivă.

Se dorește încheierea unui contract de furnizare energie electrică pentru o perioadă de șase luni, pentru necesarul Metrorex, aferent sistemului de alimentare ce include 36 de locuri de consum. Odată cu finalizarea lucrărilor de punere în funcție a locului de consum Tudor Arghezi – noua stație de pe Magistrala 2, numărul locurilor de consum va deveni 37. Cantitatea de energie electrică pentru șase luni este cuprinsă în intervalul: 92.000 MWh, reprezentând cantitatea minimă și 96.700 MWh, reprezentând cantitatea maximă.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 decembrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 5 aprilie 2023.

Șase licitații pentru electricitate la Metrorex, anulate

Ultima licitație pentru furnizarea de energie electrică la Metrorex a fost anulată pe 22 august. Anterior, în mai puțin de un an, fuseseră lansate cinci licitații pentru energie electrică la metrou, dar toate au fost anulate din lipsă de oferte. De la prima procedură de achiziție, lansată de Metrorex în aprilie anul trecut, valoarea estimată a crescut de mai bine de patru ori, evident, ca urmare a creșterii galopante a prețului la electricitate pe piața liberă. O soluție ar fi fost ca Metrorex să cumpere electricitate de la Bursa Română de Mărfuri, însă nu a făcut acest lucru și în ultima perioadă a fost nevoită să recurgă la achiziții directe.

Ultimele Articole