sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

O nouă identitate de marcă pentru SNCF, pentru prima oară în ultimii zece ani

Pentru prima oară în ultimii zece ani, a fost dezvăluită o nouă identitate de marcă pentru SNCF (acronimul de la Société nationale des chemins de fer français, compania feroviară de stat din Franța).

Agenția de publicitate cu care compania de căi ferate lucrează de patru ani, Landor & Fitch, a creat marca ce celebrează ”mobilitatea durabilă” și ”importanța primordială a transportului feroviar în societatea de mâine”.

Prima etapă a acestei colaborări dintre agenția de publicitate și SNCF a constat în definirea unei noi arhitecturi a mărcii, care clarifică structura grupului și repoziționează SNCF în inima ecosistemului său ”drept catalizator al tuturor expertizelor sale, al mobilității durabile, al creșterii în teritoriu și al angajamentului social”.

O nouă identitate de marcă pentru SNCF, cu un slogan puternic

identitate de marcă pentru SNCFPentru a duce la bun sfârșit această operațiune, agenția a lansat un studiu pe un eșantion format din 994 de francezi reprezentativi la nivelul populației, pentru a evalua forța codurilor mărcii SNCF și a înțelege care sunt mai recunoscute și care sunt cele mai apreciate. Astfel, logo-ul și forma sa au fost puse în evidență, cu o asociere a mărcii imediată și instinctivă de către 56% dintre francezi. Forma logo-ului a devenit astfel punctul de plecare în demersul de creare a noii identități ”colorate, flexibile, ludice și dinamice”.

Noua arhitectură a mărcilor a redesenat ecosistemul mărcilor SNCF și permite de-acum încolo fiecărei societăți din cadrul grupului să comunice cu o identitate vizuală dedicată și diferențiată. Astfel, diferitele societăți din SNCF au propriile lor universuri de marcă.

”Pentru a afirma angajamentul nostru față de toți francezii, am ales un slogan puternic, <Pentru noi toți> (Pour nous tous în original). Am creat un logo semnătură, care se utilizează în principal în culori pe un fond alb”, precizează grupul SNCF.

Lansarea internă, în cadrul grupului feroviar, a avut loc în luna martie a acestui an, iar implementarea sa se face puțin câte puțin.

Ultimele Articole