duminică, martie 3, 2024
spot_img

O noua finantare pentru elaborarea unui studiu in Marea Britanie

gwrDepartamentul pentru Transport din Marea Britanie si Great Western Railway (GWR) anu anuntat acordarea finantatii pentru un nou studiu privind imbunatatirea infrastructurii feroviare intre Londra, Devon si Cornwall.
Studiul, care va fi realizat de Network Rail, finantat si finalizat de GWR, va analiza situatia existenta a liniilor, a sistemului de semnalizare si a altor elemente de infrastructura pentru a identifica si implementa proiectele de optimizare.
Raportul va fi prezentat Peninsula Rail Task Force, care, la randul sau il va trimite guvernului in aceasta var, inclusiv cu elementele de finantare viitoare pentru infrastructura si francize pe aceste rute.
„Am fost determinat sa identific o solutie de finantare pentru acest studiu si sunt incantat ca Great Western Railway va aloca finantare. Suntem angajati in imbunatatirea retelei feroviare din partea de sud-vest, investind in aceasta ruta peste 70 mil lire (90 mil euro), suma alocata inclusiv mentenantei”, a precita ministrul Transportului Feroviar Claire Perry.
Partile implicate in acest proiect au format un grup de lucru in 2013, ce include 5 autoritati locale si 2 Parteneriate Antreprenoriale Locale.
Transportul feroviar de pasageri din partea de sud-vest beneficiaza de servicii eficiente si confortabile, furnizate de noile trenuri AT300 ce asigura transportul intre Londra si Cornwall. Contractul va permite GWR sa achizitioneze 29 de trenuri de lung parcurs pentru a fi puse in circulatie pe rutele din sud-vest, din 2018. Acest lucru va determina reducerea timpului de calatorie din Londra catre Exeter cu 5 min, catre Plymouth cu peste 6 min si catre Penzance cu peste 14 min.

Ultimele Articole