marți, iunie 6, 2023
spot_img

GALERIE FOTO O nouă deraiere pe Magistrala 800, a unui tren de marfă

O nouă deraiere pe Magistrala 800 s-a produs joi după-amiază. Un vagon din compunerea unui tren de marfă a ieșit de pe șine.

 

UPDATE Oficialii Cargo Trans Vagon au făcut pentru Club Feroviar o serie de precizări în legătură cu deraierea de la Medgidia, precizând că, în final, cauza exactă a accidentului va fi stabilită în urma investigației derulate de AGIFER:

– instalația PZB la locomotiva ER751 era în funcțiune

– greutatea vagonului deraiat: 8453-9305086-7 – total vagon 67,6to- tara scriptică (de pe vagon)-25,4to – țara la cântărire in ALUM Tulcea- 25,3to – marfa netto -42,3 to.

– viteza de circulație era de 20 km/oră pe line abătută cu viteza de maximum 30 km/oră

– nu a fost depășire de semnal. Dacă ar fi fost așa, ar fi deraiat locomotiva, nu vagonul nr 4.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat pe linia zece, din stația CF Medgidia, însă circulația trenurilor de călători nu a fost afectată. Trenul privat de marfă, care asigura transport pe relația Tulcea – Slatina, se afla în circulație pe linia 10 din stația CF Medgidia, când s-a produs deraiarea celui de-al patrulea vagon din compunerea garniturii. ”Precizăm faptul că traficul feroviar de călători spre și dinspre Constanța nu a fost afectat, trenurile pentru această direcție fiind trasat, în stația CF Medgidia, doar pe liniile de la 1 la 4. Ehipele de intervenție ale SRCF Constanța au acționat pentru repunerea pe șină a vagonului respectiv, la această oră fiind finalizate operațiunile respective”, a mai spus Oana Brânzan.

Incidentul feroviar a avut loc în stația Medgidia, de pe Magistrala 800 București-Constanța. Trenul de marfă implicat aparține operatorului de transport feroviar Cargo Trans Vagon.

Din primele informații disponibile, deraierea s-ar fi produs din cauza supraîncărcării garniturii, pe linia abătută respectivă existând o limitare de tonaj. De asemenea, unele surse vorbesc despre faptul că mecanicul ar fi depășit semnalul aflat pe poziția Oprire și că locomotiva ar fi avut indușii izolați.

Fiind vorba de o linie abătută, circulația trenurilor de călători spre și dinspre litoral nu este afectată.

O nouă deraiere pe Magistrala 800, după alte trei în ultimele zece zile

Nu este prima deraiere care are loc în ultima vreme pe Magistrala București-Constanța.

Primul incident de acest fel a avut pe 20 iulie, când deraierea unui tren de marfă a blocat firul I în zona stației Fetești. A doua zi, pe 21 iulie, a fost blocat și firul II de circulație, ca urmare a deraierii unui marfar operat de Rofersped, casa de expediții a CFR Marfă, așa că circulația pe M800 a fost blocată ore bune în plin sezon estival.

Apoi, în noaptea 28-29 iulie 2021, tot la Fetești s-a produs un accident feroviar grav – două trenuri s-au ciocnit, ceea ce a iscat un val de declarații contradictorii, inclusiv la nivel politic. (A.B.)

Ultimele Articole