spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

O nouă degajare de fum la metrou, la două zile după accidentul de la Piața Romană

La nici 48 de ore după accidentul de la Piața Romană, când a fost nevoie de evacuarea călătorilor prin tunel, joi dimineață a avut loc o nouă degajare de fum la metrou, tot pe Magistrala 2.

„Astăzi, 26 mai 2022 ora 4.45, în tunelul dintre stațiile Tineretului și Eroii Revoluției, a fost sesizat miros de fum. Echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului pentru remediere. Acestea au constatat deteriorarea (conturnarea) din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel (praf, alte reziduuri) a unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare. Personalul Metrorex a acționat conform procedurilor și a sesizat ISU. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/staţie”, a anunțat Metrorex.

Degajare de fum la metrou. Două stații au fost închise

Sursa citată a precizat că, în scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor două stații până la remediere. După verificări,  stațiile au fost redeschise. „Menționăm că nu au fost blocate trenuri de metrou în tunel sau călători evacuați. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară la această oră în condiții normale. Menționăm că siguranța călătorilor nu a fost pusă în niciun moment în pericol. Metrorex prezintă scuze pentru disconfortul creat”, a mai precizat societatea de transport subteran.

Incidentul survine  după ce marți un accident produs la stația Piața Romană, la un tren care a provocat o degajare de fum, s-a soldat cu evacuarea călătorilor prin tunel, așa cum a informat la vremea respectivă Club Feroviar.

Ultimele Articole