O noua cale ferata faciliteaza conexiunea intre Palermo si Catania

Un contract in valoare de 186 de milioane de euro pentru proiectarea si executia extensiei sectiunii de 38 km dintre Bicocca si Catenanuova a liniei care leaga Palermo de Catania, in Sicilia, a fost acordat consortiului Raggruppamento Temporaneo di Imprese (RTI) format din Salini Impregilo, Astaldi, SIFEL si CLF.

Contractul a fost acordat de catre compania Rete Ferroviaria Italiana – o subsidiara a Ferrovie dello Stato (RFI), administratorul retelei feroviare italiene.

Primele rezultate ale proiectului sicilian sunt asteptate in 2020, odata cu inaugurarea unei linii care va permite trenurilor sa circule mai repede, cu o viteza de pana la 200 km/h.

Lucrarile vor fi finalizate pana in 2022. Odata finalizate si alte proiecte, va fi posibila calatoria intre Catania si Palermo in mai putin de doua ore pana in 2025.

Contractul include instalarea sistemelor de semnalizare si comunicare, a substatiilor electrice pentru alimentarea trenurilor, renovarea statiei Bicocca si constructia unei statii noi in Motta Sant’Anastasia.

La inceputul acestui an, Salini Impregilo si partenerii sai au castigat un contract pentru proiectarea si constructia unei sectiuni a liniei de mare viteza Napoli-Bari in Italia. Ambele proiecte apartin unui plan extins al Uniunii Europene de realizare a retelei TEN-T care sa conecteze si sa imbunatateasca operarea liniilor de cale ferata din regiune.