miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

O locomotivă a CFR Călători s-a defectat înainte de a ajunge în zona cu Cod Roșu

O locomotivă a CFR Călători s-a defectat sâmbătă în timp ce se afla la tracțiunea unui tren ce se îndrepta spre Timișoara, zonă vizată de un Cod roșu de ploi și vijelii.

Locomotiva EA 904, aflată la tracțiunea trenului 1691, care a plecat din București Nord la ora 11,03, s-a defectat după fix 100 km, în stația Roșiori Nord. A fost adusă locomotiva de schimb EA 823, iar trenul și-a continuat călătoria, însă cu o întârziere de 61 de minute, potrivit datelor din sistemul intern de monitorizare al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Între timp, întârzierea a crescut și a ajuns la 91 de minute.

Teoretic, trenul urma să ajungă la destinația finală, Timișoara Nord, la ora 21,03, însă acest lucru nu se va întâmpla, din cauza întârzierii. Apoi, zona Timișoara este sub incidența unei avertizări Cod roșu de ploi și vijelii.

Cod roșu de ploi și vijelii în zona de vest a țării. CFR Călători spune că s-a pregătit

De altfel, CFR Călători a și anunțat sâmbătă după-amiază măsurile pe care le-a luat în acest context. „Având în vedere avertizarea meteo a Administrației Naționale de Meteorologie (A.N.M.) de cod roșu și portocaliu în majoritatea regiunilor țării, începând de astăzi, 30.07.2022 până la data de 01.08.2022, CFR Călători suplimenteză rezerva de locomotive din depouri și stații pentru intervenții rapide în situații deosebite generate de condițiile climatice extreme (intensificări ale vântului, ploi torențiale, călduri excesive etc.) cu câte o locomotivă Diesel aptă pentru remorcare trenuri de călători și personal pentru deservirea acestora în următoarele depouri/stații:

  • Timișoara;
  • Arad;
  • Cluj;
  • Brașov;
  • Suceava;
  • Craiova;
  • Drobeta-Turnu Severin”, se arată într-un comunicat dat publicității de operatorul feroviar de stat.

Oficialii CFR Călători susțin că urmăresc atent evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulația feroviară și asigurarea locomotivelor Diesel necesare pentru intervenție. „De asemenea, au fost impuse de către CFR SA restricții de viteză pentru derularea traficului de călători în condiţii de siguranţă. Această măsură este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România. Astfel, în funcție de evoluția condițiilor meteo ce au implicații asupra derulării traficului feroviar de călători, pot să apară modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri”, se mai arată în comunicatul citat.

Ultimele Articole