spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

O eroare software a dat peste cap traficul feroviar în mai multe țări

Un „bug” informatic la sistemul de semnalizare feroviară furnizat de Alstom a afectat circulaţia trenurilor în Polonia, Italia şi ţări din Asia, dar problema este cunoscută şi este pe cale de a fi rezolvată, a anunţat joi constructorul francez.

Conform unui purtător de cuvânt, este vorba despre o problemă de formatare a orei care afectează un sistem furnizat iniţial de Bombardier Transportation – companie achiziţionată de Alstom în 2021 – şi „nu a existat un atac cibernetic”, contrar a ceea ce au putut să creadă autorităţile poloneze, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În Polonia, pana a provocat importante întârzieri şi anulări de trenuri, dintre care unele urmau să transporte refugiaţi ucraineni. Au fost afectate 19 din cele 33 de centre de control electronic al traficului reţelei feroviare din ţară, a transmis compania publică PKP.Securitatea călătorilor nu a fost afectată

În total, au fost afectate peste 800 de km de linii ferate şi 40 de trenuri, a indicat PKP, care le-a „recomandat” clienţilor să-şi anuleze călătoriile de joi.

„Securitatea pasagerilor nu este pusă în pericol. Echipele Alstom au pus în aplicare în mod proactiv un plan de corecţie pentru a reduce la minimum orice perturbare potenţială cauzată de această problemă de semnalizare a ex-Bombardier Transportation. Echipele lucrează împreună cu clienţii noştri”, a indicat Alstom pentru AFP.

„Ştim unde este problema şi ştim să o reparăm”, a afirmat o altă purtătoare de cuvânt a grupului, precizând că Alstom face turul clienţilor care au instalat acest sistem.

Pe lângă Polonia, şi alte ţări au fost afectate.

Ultimele Articole