spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

O companie spaniola castiga prima licitatie de proiectare a liniei Rail Baltica

Comisia de achizitie a companiei RB Rail AS pentru licitatia „Proiectarea si serviciile de supraveghere a proiectarii pentru constructia noii linii Pärnu-Rapla” a anuntat castigatorul – o companie spaniola, IDOM Consulting, Engineering, Architecture, S.A.U. Aceasta procedura de achizitie a fost prima din cele sapte proceduri de achizitie realizate de RB Rail AS pentru inceperea lucrarilor de proiectare pe linia principala a Rail Baltica.

In total, patru consortii internationale au depus oferte. Oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic a fost inaintata de IDOM Consulting, Engineering, Architecture si are o valoare totala de 6 802 522 euro (fara TVA).

In 24 de luni, compania va livra serviciile de proiectare pentru constructia substructurii si suprastructurii de cale ferata, precum si a structurilor de inginerie civila aferente pe respectiva sectiune a liniei Rail Baltica din Estonia. Verificarea santierului, ingineria valorii, dezvoltarea proiectului principal si a proiectului tehnic detaliat sunt, de asemenea, incluse in contract, precum si supravegherea proiectului in timpul perioadei de constructie.

Partile vor semna contractul in martie dupa realizarea tuturor procedurilor impuse de legislatia privind achizitiile publice.

„Anuntarea castigatorului licitatiei privind primul proiect tehnic detaliat al liniei principale este un pas foarte important in proiectul de interes global Rail Baltica”, a declarat Ignas Degutis, CEO RB Rail AS. „Suntem incantati de experienta companiei selectate. Aceasta va aduce expertiza dobandita pe calea ferata de mare viteza din Spania, tara cu cea mai mare retea de mare viteza din Europa, unde trenurile circula cu o viteza maxima de 310 km/h”.

Ultimele Articole