O companie din industria de aparare a semnat un contract de semnalizare la metroul din Istanbul

6 februarie 2019

Gigantul turc din industria de aparare, Aselsan, a semnat, cu Municipalitatea Metropolitana din Istanbul, un contract in valoare de 110 milioane lire turcesti (20 milioane de dolari).

Proiectul prevede extinderea si modernizarea liniei de metrou Yenikapı-Otogar-Havalimanı-Kirazlı-Halkalı, cea care leaga centrul istoric de statia de autobuze Esenler, precum si de aeroportul Atatürk.

Potrivit contractului, compania Aselsan va livra, pana in 2023, echipamentul necesar pentru sistemul de semnalizare. Acesta va fi instalat la bordul ramelor de metrou.

Reamintim ca in 2018, Municipalitatea Metropolitana din Istanbul a anuntat ca intentioneaza sa transforme liniile conventionale de metrou M1A si M1B in linii complet automatizate. Au fost anuntate planuri si pentru extinderea liniei M1B, astfel ca aceasta va fi continuata cu noua statii, din Kirazlı, zona a districtului Bağcılar, catre Halkalı, in districtul Küçükçekmece.

In prezent, linia M7 Kabataş–Mahmutbey, in lungime de 22,5 kilometri, este singura complet automatizata din Istanbul. Aceasta dispune de 19 statii si traverseaza doua viaducte. Costurile se ridica la 3,7 miliarde de lire turcesti (1 miliard de dolari). Se estimeaza ca linia va fi complet operationala in 2019.