spot_img
vineri, august 12, 2022
spot_img

O companie americana va opera terminalul de containere al Portului Anaklia, Georgia

Anaklia Development Consortium (ADC) a semnat un acord prin care a numit compania americana SSA Marine operatorul terminalul de containere al portului maritim Anaklia, din Georgia. Acest contract va pune bazele unui nou coridor maritim intre China si Europa si va stimula cresterea economica nationala si regionala. Acordul ofera companiei SSA Marine drepturile de operare a terminalului de containere al portului pentru urmatorii 20 de ani. De asemenea, SSA Marine va avea rolul de investitor pentru ADC.
„Scopul nostru este sa cream cea mai buna platforma pentru interesele companiilor americane in regiune, iar implicarea acestora in proiecte de infrastructura regionala mari este foarte importanta. Alaturi de implicarea Conti Group in consortiu pentru dezvoltarea si construirea portului de adancime in Anaklia, suntem, de asemenea incantati de semnarea unui acord cu operatorul portuar american SSA Marine pentru operarea terminalului de containere si investitia in cel mai important proiect din Georgia. Acest lucru evidentiaza, inca o data, interesul in crestere al companiilor americane in Georgia si in potentialul urias pe care aceasta tara il are sa devina hub regional”, a comentat prim-ministrul georgian Giorgi Kvirikashvili.
Acest acord cu operatorul SSA Marine, cu sediul in Seattle, Statele Unite, confirma, inca o data, interesul statului american in proiectul Portului Anaklia. SSA Marine se alatura Conti International, un dezvoltator american de infrastructura si proiecte majore care este liderul ADC, alaturi de compania georgiana TBC Holding.
„Portul maritim de adancime Anaklia demonstreaza potentialul relatiei bilaterale dintre cele doua natiuni. Companiile americane investesc alaturi de cele georgiene in acest proiect in valoare de mai multe miliarde de dolari. In viitor, cele doua natiuni au posibilitatea sa contribuie si mai mult la prosperitatea lor reciproca”, a declarat vicepresedintele american, Mike Pence.
ADC planuieste sa inceapa constructia portului de adancime pana la sfarsitul anului, iar prima faza a punerii in operare este programata pentru 2020-2021.

Ultimele Articole