miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

O artera importanta din Bucuresti va avea linie de tramvai

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru largirea la patru benzi a strazii Prelungirea Ghencea, intre str. Brasov si Centura Bucuresti. Investitia este estimata la aproximativ 559 milioane lei, fara TVA (120 milioane euro), iar proiectul cuprinde largirea strazii la patru benzi, introducerea liniei de tramvai, realizarea unei piste de biciclete, amenajare trotuare, dar si construirea unui nod intermodal cu parcare supraetajata la capatul Bulevardului Prelungirea Ghencea, in zona nodului rutier de la Domnesti.

Noul bulevard va avea trei pasaje pietonale, 24 statii de autobuz si 20 peroane pentru tramvai. Proiectul prevede si pastrarea liniei de tramvai existente pe Bulevardul Ghencea pana la capatul liniei 41 de metrou usor. Durata estimata de executie a proiectului este de 2 ani.

Potrivit raportului de specialitate, a fost necesara adaptarea proiectului initial, astfel incat sa fie asigurata functionalitatea integrata atat a tramvaiului, cat si a caii rutiere in conditiile actuale de trafic, ca urmare a necesitatii introducerii liniei de tramvai pe str. Prelungirea Ghencea, a realizarii nodului intermodal adiacent pasajului Domnesti, a largirii la patru benzi si pastrarii liniei de tramvai existente pe Bulevardul Ghencea pana la capatul liniei 41.

Noua artera va avea o lungime de 6 km, cate doua benzi pe sens, linie de tramvai in zona mediana, piste de biciclete, trotuare cu o latime de 6 m si spatii verzi intre trotuar si partea carosabila (3 m). Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate. Totodata, va fi realizat un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorasenesti) si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate initiala de 300 de locuri, dar care va putea ajunge la 500 de locuri, intr-o dezvoltare ulterioara.

Proiectul va fi corelat cu Nodul Rutier de la Domnesti, aflat sub coordonarea CNAIR, care asigura legatura cu Centura Bucuresti.

Ultimele Articole