Nuremberg comanda alte sase trenuri de metrou fabricate de Siemens Mobility

Operatorul de transport public din Nuremberg, VAG Verkehrs-Aktiengesellschaft, a comandat sase trenuri de metrou G1 fabricate de Siemens Mobility, exercitand astfel una din cele doua optiuni ale contractului semnat in decembrie 2015. In total, Siemens Mobility va livra 27 de trenuri de metrou noi orasului Nuremberg. Vehiculele vor fi construite la fabrica Siemens Mobility din Viena. Mai multe componente, precum convertoare de tractiune, motoare, convertoare auxiliare si sisteme de control, vor fi fabricate in Nuremberg. Noile trenuri cu patru vagoane G1 din cadrul primei optiuni a contractului vor fi utilizate pe linia de metrou U1 incepand cu 2021 si vor inlocui 12 trenuri cu doua vagoane clasa DT2.
„Odata cu trenul G1, vom lansa o noua etapa a operarii metroului. Trenurile au interioare moderne si respecta toate cerintele noastre. Putem transporta mai multi pasageri, le putem oferi un grad imbunatatit de confort si putem imbunatati accesul persoanelor cu mobilitate redusa. Odata cu acest tren care va circula pe linia U1, putem spune ca am acoperit serviciile de transport cu metroul pentru urmatorii 40 de ani”, a declarat Tim Dahlmann-Resing, membru in Consiliul de Administratie al VAG si directorul diviziei Tehnologie si Marketing.
Trenurile sunt proiectate pentru operare manuala. Pentru a permite operarea automata in viitor, vor fi furnizate spatiile si interfetele necesare adaptarii ulterioare. De asemenea, cabina mecanicului poate fi eliminata.
Noile trenuri de metrou au usi mai late, iar accesul pasagerilor este posibil pe intreaga lungime a vehiculelor. Acestea vor fi dotate cu un sistem modern si complex de informare a pasagerilor, cu un sistem compact de aer conditionat si un sistem de iluminare cu LED. Reducerea automata a spatiului dintre vehicul si peron imbunatateste siguranta calatorilor si faciliteaza accesul in vehicul pentru toti calatorii.
„Trenul G1 este un tren foarte avansat proiectat special pentru a raspunde nevoilor orasului Nuremberg. Toate vehiculele pot fi convertite pentru operare automata ceea ce le asigura continuitatea pe viitor pentru toata durata de viata”, a declarat Sabrina Soussan, CEO Siemens Mobility.