Nu doar în România. În doar o lună, linia britanică de mare viteză s-a scumpit cu un miliard de dolari

15 octombrie 2020

Construcția liniei care va scurta timpii de călătorie între orașe cu procentaje de până la 40% a început de-abia luna trecută și deja costurile proiectului au crescut cu peste 1 miliard de dolari. Costurile suplimentare legate de pandemie vor fi dezvăluite primăvara viitoare.

sursa foto bbc.co.uk

Descoperirea unor cantități de azbest mai mari decât se aștepta și a altor obstacole în lucrările pregătitoare se estimează că va adauga 520 milioane dolari la costul proiectului. O prognoză similară privește terminalul principal londonez de la Euston.

Creșterile sunt pe lângă mărirea de 85% față de estimările inițiale făcute acum trei ani, când principalele contracte au fost acordate temporar.

Noile estimări ale companiei de proiect HS2 Ltd. au apărut în raportul de progres realizat bianual de două ori pe an, prezentat parlamentului de Andrew Stephenson, ministrul guvernamental responsabil pentru proiect.

Aceste creșteri vor fi acoperite de suma de 6,9 ​​miliarde de dolari stabilită pentru împrejurări neprevăzute.

Până acum, compania a cheltuit 12,5 miliarde de dolari și a contractat lucrări de încă 15 miliarde de dolari de muncă. Alte lucrări de 18,1 miliarde de dolari urmează să fie achiziționate. (D.C.)