sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

VIDEO Primele imagini cu noul tren Alstom în drum spre România

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu a publicat sâmbătă primele imagini cu noul tren Alstom în drum spre România.

”Primul tren electric achiziționat de România după 20 ani de la momentul achiziționării ultimelor trenuri (Săgețile Albastre) a trecut testele și inspecția finală de fabrică și se află în drum spre România, urmând a ajunge la Curtici în seara aceasta pentru efectuarea procedurilor de intrare în țară și pe 5 decembrie la București. După efectuarea testelor statice și dinamice (care vor avea loc la Făurei), trenul electric va intra în circulație, cu călători, pe linia feroviară CFR București-Constanța. Acest prim tren electric este parte din contractul de achiziție a 37 de rame electrice interregionale de lung parcurs și mentenanța acestora pentru 15 ani, cu posibilitate de extindere la 30 de ani. Investiția se realizează prin intermediul Autorității pentru Reformă Feroviară, autoritatea din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, responsabilă cu organizarea serviciilor de transport feroviar de călători și achiziția de material rulant”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.

Noul tren Alstom în drum spre România. El a fost produs la uzina din Katowice

Cele 37 de rame electrice interregionale (RE-IR) sunt produse de Alstom Ferroviaria SpA la fabrica de la Katowice (Polonia). Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar valoarea contractului este de 2.421.771.878 lei, fără TVA.

Secretarul de stat a amintit și rutele pe care vor fi introduse noile trenuri, odată ce vor fi livrate și celelalte 36 de unități:

– București Nord – Constanța;

– București Nord – Brașov – Arad – Timișoara;

– București Nord – Brașov – Cluj Napoca;

– Brașov – Deda – Cluj Napoca;

– București Nord – Brașov;

– București Nord – Iași;

– București Nord – Suceava;

– București Nord – Galați;

– București Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroșani – Simeria;

– București Nord – Craiova – Timișoara – Arad;

– Cluj Napoca – Timișoara;

– Cluj Napoca – Suceava – Iași.

Ultimele Articole