Noul tramvai Citadis X05 cu tehnologia SRS intra in serviciu in Nisa

Christian Estrosi, primarul Nisei, a inaugurat tramvaiul de ultima generatie fabricat de Alstom, Citadis X05 cu sistemul modern de incarcare SRS care va deservi sectiunea Cadam-Magnan a noii linii de tramvai a Métropole Nice Côte d’Azur.
Pentru prima data, Alstom a livrat tehnologia sa de incarcare statica la nivelul solului, SRS, alaturi de sistemul de stocare a energiei Citadis Ecopack, care poate fi folosit pentru a incarca tramvaiul, automat si in siguranta, atunci cand acesta stationeaza in statii chiar mai putin de 20 de secunde. Aceste sistem ii permite tramvaiului sa circule fara a avea nevoie de linii de contact pe tot parcursul calatoriei. Energia este stocata in interiorul dispozitivelor Citadis Ecopack, ceea ce garanteaza autonomia tramvaiului intre doua puncte de reincarcare. Solutia SRS se bazeaza pe principiile tehnice si de siguranta a solutiei fiabile APS.
Noile tramvaie Citadis cu o lungime de 44 de metri au un design creat de Ora Ïto, beneficiaza de mai mult confort avand o suprafata acoperita de geamuri cu 40% mai mare si sunt dotate cu LED-uri pentru un iluminat omogen. De asemenea, scaunele sunt mai mari, sistemul de informare a calatorilor beneficiaza de ecrane mai mari, iar tramvaiele sunt mai usor accesibile datorita usilor duble amplasate pe toata lungimea tramvaielor. Tramvaiul Citadis X05 poate transporta cu 10% mai multi calatori, iar costurile cu intretinerea preventiva sunt reduse cu 20%.
„O noua generatie de tramvaie, un nou sistem de incarcare. Incepand cu primavara anului 2019, tramvaiul din Nisa va fi primul tramvai conectat la un sistem de comunicare Wi-Fi la nivelul solului”, a declarat Jean-Baptiste Eyméoud, Presedintele Alstom Franta.